joi, 1 iulie 2010

DE CE SA NE CONECTAM?


Citeam o postare de pe Public Relations Blogger despre ce nu s-a schimbat in PR si gaseam acolo nevoia de a fi conectat. Ei bine daca facem o paralela cu ce se intampla in institutile noastre realizam faptul ca acest punct nu numai ca nu il gasim, ci din contra exista chiar o groapa intre lumea reala si institutii.
In unele facultati de stiinte politice atunci cand se explica studentilor sistemul politic se da exemplul unei masini de spalat in care bagi detergent, haine murdare, stabilesti programul de spalare si astepti sa le scoti curate, iar daca nu sunt curate mai le bagi o data, eventual schimbi detergentul si programul, ei bine hainele murdare constitutie problemele oamenilor, detergentul este programul politic, programul de spalat ar trebui sa fie format din actiuni, iar ca output verificarea satisfactiei fata de solutionarea problemelor. Trebuie sa recunosc ca in Romania trebuie sa gasim alt exemplu pentru ca acesta nu este nici el conectat cu realitatea. Aici nu este nimeni interesat de ce probleme au oamenii, nici cat de satisfacuti sunt ei de ceea ce face masina de spalat, respectiv guvernamantul pentru a le solutiona, ci totul functioneaza fara nici un scop si pentru a rezolva ceva insa ce nu mai conteaza. Sau, poate, liderii nostri politici au atata viziune incat ei nu mai au nevoie de conectare cu realitatea, deoarece un lucru e cert: nu se fac sondaje de opinie, oamenii nu sunt consultati, astfel ca exista o mare problema pentru ca lipseste exact un element vital acela al CONECTARII LA REALITATE!
In momentul in care clasa politica se hotaraste sa coboare din acel turnulet al unui palat, cabinet parlamentar sau chiar primarie ar trebui sa inceapa sa se conecteze cu realitatea si sa aiba un dialog, sa ceara feedback dinspre cetateni ca ... pentru ei trebuie sa guvernati, asa ati primit mandat!

Sursa foto: http://www.pravaliacucarti.ro/images_cache/D/4-3552.JPG

Ana - Maria BUSONIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu