marți, 30 martie 2010

Comunicati cu mine, Domnule Primar!


Faptul ca nimeni nu se sesizeaza in momentul in care auzim ca la o primarie sau alta nu s-a mai tinut o conferinta de presa de un secol, in conditiile in care, cel putin o data pe luna ar fi necesara folosirea unei astfel de modalitati de comunicare, ne arata faptul ca nu exista o cultura a comunicarii publice in Romania! Iar, ceea ce nu inteleg primarii nostri este faptul ca, ei, mai pot castiga sau nu un nou mandat doar in baza respectarii acelui parteneriat de comunicare dintre ei si comunitate stabilit in campanie. A face lucruri nu este suficient pentru a avea succes, daca nu se arata in mod constant printr-o comunicare eficienta ca faci exact ceea ce ai promis in campanie, ca esti in grafic in respectarea protocolului de comunicare.
Alegerile se castiga in momentul in care ai castigat increderea cetateanului si daca ai castigat-o ai obligatia de a o mentine, lucru care se face printr-o comunicare onesta intre cetatean si institutia pe care o conduci. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca proasta comunicare din institutiile romanesti ne-a adus in situtatia in care exista o lipsa mare de incredere in institutii, lucru care este poate cel mai mare impediment in existenta unei participarii publice reale, pentru ca inainte de a participa trebui sa fi informat si sa crezi in ceea ce vrei sa te implici.Astfel ca stimabili primari nu va intrebati de ce nu participa cetatenii la treburile comunitatii, ci mai bine intrebati-va cum comunicati domneavoastra cu acestia!

Sursa foto http://cantstoplovin.files.wordpress.com/2009/06/windowslivewriter5thingsivebeenreallybadat-10c09broken-trust-by-bleedingdesperation61.jpg

Ana - Maria BUSONIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu